Posted in Buurderij Zele, Recepten

Amandelzandkoekjes

Benodigheden:

  • Heteluchtoven
  • 100gr tarwebloem (Ongenaerthoeve)
  • 200gr amandelmeel (Migino)
  • 200gr boter (Zuivelhoeve Keymeulen)
  • 150gr suiker
  • Optioneel: steekvormpjes

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor tot 150°C
  • Voeg alle ingedriënten samen in een kom en meng met de hand.
  • Rol de deeg uit tot enkele mm dik
  • Vorm de koekjes met de hand of koekjesvormen
  • Plaats in de oven op een platte bakplaat gedurende
    20 minuten.
  • Als alles goed loopt, kleuren de koekjes lichtjes bij, maar blijven een wakke vorm aanhouden.
  • Verwijder de koekjes uit de oven samen met de bakplaat om deze te laten afkoelen, je zal merken dat de koekjes opstijven.
  • Eens afgekoeld, kan je de koekjes in een koekjestrommel enkele dagen bewaren.

Smakelijk !

Alle tijden zijn richttijden, alles hangt af van de oven.
Dit recept is uit eigen ervaring opgesteld,
gelijkenissen met recepten uit boeken/internet berusten op toeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *