Posted in Buurderij Zele, Verkoop

Laatste verkoop van juni is geopend!

Hallo iedereen,

Hierbij open ik de laatste verkoop voor deze maand. De boeren hadden tijdens de corona-crisis soms moeite om te volgen met de productie of telen. Groentjes en bessen gaan nu eenmaal niet sneller dan dat de natuur het ons schenkt. Maar ons aanbod bereidt stilaan uit met bessen, kersen, schelperwten,…

En jawel het is gelukt, de molen is hersteld en François zijn voorraad aangevuld, hij zal ons 24 juni dus voorzien van biologische bloem, meel en quinoa. Volgende keer dat François komt: 26 augustus.

Sla ook zeker jullie voorraadje kaarsen, zeepjes en shampoobars in want Karine van Olefacio zal tijdens de zomer niet aanwezig zijn (tekstje hieronder schreef ze hiervoor):

Binnenkort gaan we er een tijdje van tussenuit om jullie volgend jaar, net zoals dit jaar, te kunnen blijven voorzien van onze handgemaakte producten met ingrediënten van eigen kweek! De maanden juli en augustus gaan we naar de Italiaanse Bloemenriviera, waar onze olijfgaard en terrein gelegen is. We gaan er oa. de lavendel oogsten. Een gedeelte wordt gedroogd om onze geurzakjes te vullen, een ander gedeelte destilleren we. Tijdens de destillatie ontstaat de essentiële olie en het hydrolaat van lavendel. Deze leveren we apart maar worden ook verwerkt in onze zepen en kaarsen. We gaan niet enkel de lavendel oogsten en destilleren maar ook andere aromatische planten zoals rozemarijn en eucalyptus. Werk genoeg want de natuur staat niet stil! In september zijn we weer van de partij en zien we jullie met veel plezier terug op de Buurderij!

Karine van Olefacio

Tot woensdag 24 juni?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *