Posted in Buurderij Zele, Verkoop

Verkoop 16 december is geopend!

Je kan vanaf nu bestellen voor woensdag 16 december.

Lovi Gardeners is van de partij met hun sappen, confituren,… Deze confituren zijn ideaal bij de kazen van de Kloosterwinkel, met ook hun nieuwste telg ‘Kloosterkaas Excellent’ .

Zuivelhoeve Keymeulen heeft voor de feestdagen ook haar ijsstronken terug in het aanbod.

Tot woensdag 16 december?

——————–

NIEUW – NIEUW – NIEUW

Kloosterkaas Excellent (Foto: Monasterium Kloosterwinkel)

Kloosterkaas Excellent met natuurlijke korst! 
De laatste maanden hebben we in onze kaaskelder geïnvesteerd door rijpingskasten van 600 liter aan te kopen en te installeren. Daarom willen we ons aanbod aan kaas verder uitbreiden met een exclusieve kaas. 
Onze nieuwe ‘Monasterium Kloosterkaas Excellent’ is tot stand gekomen in samenwerking met de monniken van de abdij van Chimay. 
Onze Kloosterkaas Excellent is een halfharde kaas op basis van weidemelk van koeien die minstens 6 u per dag en 120 dagen per jaar in de vrije natuur kunnen grazen op onbespoten weiden. 
De ambachtelijke kaasmakerij van de abdij maakt de kaas pekeldroog, nadien komt de kaas naar ons klooster voor het wassen, korsten en verdere rijping in onze rijpingskasten. In deze zin blijft onze investering beperkt maar is ons deel in de productie en afwerking van de kaas ook groter. 
Tijdens de rijping wordt de kaas gewassen abdijbier. Dat geeft de kaas een sterke smaak, die perfect de lichte bitterheid van de hop compenseert. Het resultaat is een kaas waarin de smaken van mout en gist uit het bier elkaar perfect in balans brengen. In de 100% natuurlijke eetbare korst komt deze smaakharmonie bij het eten het sterkst naar voor. Het is immers de korst die het best de aroma’s van ‘Monasterium Kloosterkaas Excellent’ herbergt. 
Na het korsten en het rijpingsproces wordt de kaas versneden, verpakt en klaar gemaakt voor verkoop. Gans dit proces staat onder de leiding van bekwame en hooggekwalificeerde kaasmeesters. 
Onze Kloosterkaas mag je zien als een brok natuur, de weerspiegeling van het goede der aarde. En … dat proef je! Smakelijk!

Monasterium Kloosterwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *